FFP2 luokan suojaimet

FFP2 luokan hengityssuojaimet suojaavat pienitehoisilta ja ärsyttäviltä hiukkasilta, terveydelle vaarallisilta kiinteiltä ja nestemäisiltä hiukkasilta, kuten siite- ja katupölyiltä. Kertakäyttöinen hengityssuojain on hyvä valinta kun suojautumisen tarve on lyhytaikainen ja työ kevyttä. Raskaampaan työhön sekä pidempiaikaiseen käyttöön suosittelemme joko puolinaamaria tai moottoroitua puhallinsuojainta soveltuvan suodattimen kanssa. Suojautuaksesi viruksilta ja bakteereilta, valitse FFP3 suojausluokan hengityssuojain.

Katso valikoimamme FFP3 luokan hengityssuojaimet

FFP2 ja FFP3 hengityksensuojain puetaan siten, että se on tiiviisti vasten kasvoja. Tiiviys tulee testata pukemisen jälkeen.
Tiiviys testataan siten, että pukemisen jälkeen hengitetään voimakkaasti sisäänpäin. Tällöin voidaan havaita, jos kasvojen ja suojaimen reunan välistä kulkee ilmavirtaa.

Hengityssuojainta valittaessa tärkeää on, että suojain on oikean kokoinen ja muotoinen, jotta se myös tiivistyy hyvin kasvoille. Suojaimen teho heikkenee huomattavasti, jos ilmaa pääsee reunojen kautta suojaimen sisälle. Suojaimen käyttömukavuus taas lisääntyy, jos suojaimessa on uloshengitysventtiili. Uloshengitysventtiili pienentää uloshengitysvastusta ja näin helpottaa hengittämistä. Lisäksi se vähentää myös vesihöyryn tiivistymistä suojaimen sisälle.

Huom. Mikään hengityssuojain ei ole tehokas ellei sitä käytetä koko mahdollisen altistumisen ajan ja käyttöohjeiden mukaisesti.
Järjestys: