SUODATTIMET

Huom. Suodattimet hengityssuojaimiin ovat merkki- ja mallikohtaisia

Laaja valikoima suodattimia puolinaamareihin ja moottoroituihin puhallinsuojaimiin. Meiltä löydät mm. 3M (ent. Scott Pro2000), Sundström sekä GVS suodattimet.
Yleiset suodattimien käytörajoitukset: kaasunsuodattimet eivät suojaa hiukkasilta. Vastaavasti hiukkassuodattimet eivät suojaa kaasuja eikä höyryjä vastaan.
Yhdistetty suodatin suodattaa sekä vaarallisia hiukkasia että kaasuja ja höyryjä. Hiukkassuodatin P3 pidättää aerosolipohjaiset hiukkaset kuten maalipisarat.
Ruiskutettaessa vaarallisia aineita on käytettävä yhdistettyä suodatinta, esim. ruiskumaalauksessa ja torjunta-aineiden ruiskutuksessa A2-P3.

Mikäli et ole varma sopivasta suodatintyypistä, ota yhteyttä niin etsimme oikean ratkaisun. Suodatinsuositukset (pdf).

P1 luokka Suojaa vähätehoisilta ja ärsyttäviltä pölyiltä, joita ovat mm. muokkauspöly ja lannoitepöly.
P2 luokka Suojaa P1 luokan lisäksi terveydelle vaarallisilta, kiinteiltä ja nestemäisiltä hiukkasilta, kuten metallipölyltä.
P3 luokka Suojaa P1- ja P2- luokkien lisäksi homepölyltä, myrkyllisiltä pölyiltä, radioaktiivisilta yhdisteiltä, bakteereilta ja viruksilta

Hiukkassuodatinten osalta on yleensä vieä seuraavat lisämerkinnät:
R = Uudelleenkäytettävät suodattimet (R=reusable)
D = Suodattimet on testattu vapaaehtoisen dolomiittitestin mukaisesti, eli naamaria voi käyttää alhaisen hengitysvasteen säilyttäen pitkiäkin aikoja sakeassa pölyssä. Testissä mitataan suodatustehokkuutta hiukkasilta simuloiden kaivosolosuhteita. Alhaisen hengitysvasteen ansiosta käyttäjän rasittuminen on vähäisempää ja työskentely mielekkäämpää

Käyttöalueet
Tyyppi A (ruskea värikoodi) suojaa orgaanisilta kaasuilta ja höyryiltä, esim. liuottimilta, joiden kiehumispiste on yli +65 °C.
Tyyppi B (harmaa värikoodi) suojaa epäorgaanisilta kaasuilta ja höyryiltä, esim. kloorilta, rikkivedyltä ja syaanivedyltä.
Tyyppi E (keltainen värikoodi) suojaa happamilta kaasuilta ja höyryiltä, esim. rikkidioksidilta ja fluorivedyltä.
Tyyppi K (vihreä värikoodi) suojaa ammoniakilta ja tietyiltä amiineilta, esim. etyleenidiamiinilta.
Tyyppi Hg (punainen värikoodi) suojaa elohopeahöyryltä. Varoituksia. Käyttöaika korkeintaan 50 tuntia.
Tyyppi P3 R* (valkoinen värikoodi) suojaa kaikenlaisilta hiukkasilta. *R: Suodatin on tarkoitettu käytettäväksi monta kertaa

Lisätietoa suodattimista löydät Scott Suodatinesitteestä.

Järjestys: