ISOtunes kuulonsuojaimet ja Lafayette Smart BT VHF-puhelin

{image:text}

Bluetooth yhdistää radiopuhelimen ja kuulonsuojaimet

Sisäisellä bluetoothilla olevien VHF-puhelinten eli metsästysradiopuhelinten yleistyessä herää myös kiinnostus liittää ne yhteen langattomien, kuulevien bt kuulonsuojainten, kuten ISOtunes korvatulppien kanssa.

Olemme testanneet useita eri yhdistelmiä ja tulokset ovat erittäin lupaavia. Yhdistämällä BT radiopuhelimen ja langattomat kuulokkeet (BT headset) pääset irti häiritsevistä johdoista. Langattomat kuulokkeet/kuulonsuojaimet (headset) tarvitsevat vielä PTT painikkeen radiopuhelinliikenteen linjan aukaisuun. PTT-painikkeena toimii joko radiopuhelimen painike, tai ulkoinen lähetyspainike (miniheadset tai lähetinnappi/PTT 6156/6157) ja puhuminen hoituu kuulonsuojaimen mikrofonilla. Joissain BT headsetissa voi olla myös erillinen BT-painike, joka voi toimia PTT-painikkeena, mutta suosittelemme ulkoista PTT-painiketta selkeyden vuoksi. Korvakuuloke/mikrofoniyhdistelmän eli miniheadsetin mikrofoniosassa oleva PTT-painike toimii myös. Kun BT headset on yhdistettynä, ohittuu miniheadsetin kuuloke- ja mikrofoniosa.

ISOtunesin langattomien korvatulppamallien kanssa on havaintoja, että suojainten mikrofonin tuottama ääni kuuluu radiopuhelinliikenteessä hiljaisena vastaanottajalle. Sankamallisilla ISOtuneseilla samaa ongelmaa ei ole, joten jos puhuminen ja oman puheen kuuluminen muille on prioriteettina niin suosittelemme sankamallisia vaihtoehtoja, esim. DEFY Slim.

Kuuntelu kaikissa testatuissa malleissa on erinomainen, joskin malleissa hieman eroa häiriöäänissä mutta tämä voi olla myös laite & olosuhdekohtaista. Jos puhuminen ja oman puheen kuuluminen muille on prioriteettina niin suosittelemme sankamallisia vaihtoehtoja, esim. DEFY Slim. Slim mallissa on äänten säätö myös parhaiten toteutettu, joten tilanteen ollessa päällä saa esim. ulkopuolisen äänen joko päälle tai pois nopeasti rullasäätimellä.

Katso valmiit pakettimme:

Lafayette Smart BT VHF + ISOtunes Sport ADVANCE

Lafayette Smart BT VHF + ISOtunes Sport DEFY Slim


Tuotevideot