Kts. ISOtunesin havainnollinen artikkeli asiasta
ISOtunes - Noise isolation vs. Noice cancellation (englanniksi)
Mihin kuulevat kuulonsuojaimet sopivat?
Ympäristönkuuntelutoiminnolla olevat kuulevat kuulosuojaimet soveltuvat parhaiten impulssimaiseen eli vaihtelevaan ja iskumaiseen meluun, jolloin EN352 hyväksytyissä suojaimissa yli 79/82 dB ylittävät äänet* suodatetaan turvalliselle tasolle. Jos ulkopuolinen melu ylittää tasaisesti 79/82 dB, pysyy ympäristönäänten suodatus koko ajan aktiivisena eikä siinä tilanteesta ominaisuudesta ole käytännössä hyötyä. Tällöin kannattaa ympäristökuuntelu laittaa pois siksi aikaa kun työskentelee sellaisessa ympäristössä.Kuulevat kuulonsuojaimet toimivat samalla periaattella, oli sitten kyseessä korvatulpat tai kuppikuulonsuojaimet valmistajasta riippumatta.
Kuulevat korvatulpat
Korvatulppien tapauksessa vaimennus saadaan aikaan vain silloin kun korvatulppa on asianmukaisesti ja huolellisesti asetettu korvaan. ISOtunes suojaimissa EN352 mukainen vaimennus saadaan sopivalla memory foam vaahtomuovitulpalla. Muotoiltavia tulppia on pakkauksessa montaa kokoa, jotta löytyisi juuri se itselle parhaiten sopiva ja riittävän vaimennuksen takaava tulppa. Silikonisilla kuusenmallisilla tulpilla ei ole testattua vaimennusarvoa eikä siten EN352 hyväksyntää. Silikoniset tulpat vaimentavat myös ympäristön ääniä ja niitä voi hyvin käyttää suuremman käyttömukavuuden vuoksi silloin, kun varsinaista kuulonsuojausta ei tarvita.Lisää vinkkejä löytyy ISOtunes sivuilta useimmin kysytyistä kysymyksistä:
ISOtunes FAQ - usein kysyty kysymykset (englanniksi)
Koska bluetooth-yhteydellä olevat korvatulpat ja kuppikuulonsuojaimet ovat ensisijaisesti kuulonsuojaimia, myöskään musiikin äänenvoimakkuutta ei saa kuulolle haitalliselle tasolle. EN352 versiossa tämä äänenvoimakkuus on rajoitettu enintään 82 dB:iin.
* merkistä riippuen joko 79dB tai 82dB, OSHA & NIOSH hyväksytyillä raja-arvo on 85dB.